Életmód

Melegen és hidegen is finom a vásári puliszka

A vásárokban, piacokon elég drágán juthatunk hozzá egy szelet puliszkához, pedig olcsó, falusi étel. Ha megérezzük az illatát, szinte lehetetlen ellenállni neki. Otthon néhány száz forintból készíthetjük el ezt az ízletes egytálételt.

Melegen és hidegen is finom a vásári puliszka
Kóstoljuk meg a vásárokban, otthon készítsük el magunk is ezt a több országban is kedvelt, hagyományos ételt
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

20 dkg kukoricaliszt

1 gomba konzerv, vagy 25 dkg friss gomba

20 dkg gépsonka

1 csokor zöldhagyma

30 dkg trappista sajt

1 evőkanál sűrített paradicsom

15 dkg vaj

1 evőkanál cukor,

só, bors

Elkészítés:

7,5 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben, hozzátesszük az apróra vágott zöldhagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a leszűrt gombát, a kockákra vágott sonkát, a sűrített paradicsomot, 1 kanál cukrot, majd fűszerezzük. Öt percig főzzük, majd félretesszük.

Felteszünk főni 1,5 l vizet, teszünk bele 1 kiskanál sót. Amikor forr a víz, beleszórjuk a puliszkalisztet úgy, mintha tejbegrízt készítenénk. Addig kavarjuk, amíg pépes lesz.

A tűzálló tálat megkenünk vajjal, és rárétegezzük az alapanyagokat: egy réteg puliszka, erre egy réteg gombás ragu kerül, majd újból egy réteg puliszka. Rászórjuk a sajt felét, megint ráteszünk egy réteg puliszkát, utána újból gombás ragu, a tetejére egy réteg puliszka kerül. A végén leszórjuk a maradék reszelt sajttal.

200 Celsius fokon 10 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Cukros-ecetes zöldsalátával tálaljuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom