Életmód
Melegen és hidegen is finom a vásári puliszka
Hozzávalók:
20 dkg kukoricaliszt
1 gomba konzerv, vagy 25 dkg friss gomba
20 dkg gépsonka
1 csokor zöldhagyma
30 dkg trappista sajt
1 evőkanál sűrített paradicsom
15 dkg vaj
1 evőkanál cukor,
só, bors
Elkészítés:
7,5 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben, hozzátesszük az apróra vágott zöldhagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a leszűrt gombát, a kockákra vágott sonkát, a sűrített paradicsomot, 1 kanál cukrot, majd fűszerezzük. Öt percig főzzük, majd félretesszük.
Felteszünk főni 1,5 l vizet, teszünk bele 1 kiskanál sót. Amikor forr a víz, beleszórjuk a puliszkalisztet úgy, mintha tejbegrízt készítenénk. Addig kavarjuk, amíg pépes lesz.
A tűzálló tálat megkenünk vajjal, és rárétegezzük az alapanyagokat: egy réteg puliszka, erre egy réteg gombás ragu kerül, majd újból egy réteg puliszka. Rászórjuk a sajt felét, megint ráteszünk egy réteg puliszkát, utána újból gombás ragu, a tetejére egy réteg puliszka kerül. A végén leszórjuk a maradék reszelt sajttal.
200 Celsius fokon 10 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Cukros-ecetes zöldsalátával tálaljuk.