Életmód
Vitamindús és diétás vacsora a vegán karfiolkrémleves
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 fej karfiol
10 dkg kesudió
só, kevés szerecsendió, vagy fél evőkanál kurkuma
1 - 1 ½ l víz
fél citrom leve
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira. Egy mély lábosban hevítsünk olívaolajat, és dobjuk rá a felaprított hagymát. Pároljuk aranyszínűre, majd mehet rá a fokhagyma a kesudió és a fűszerek. Ha nagyon gyors levest akarunk, a kesudió kimaradhat belőle, csak a végén szórjunk a tetejére egy kis zúzott, pirított kesudiót. Ha érezzük az illatát, hozzáadhatjuk a karfiolt és kevergetve 5 percig pirítsuk.
Ezután öntsük fel először 1 l vízzel, fedjük le, alacsony hőfokon főzzünk mindent puhára. Fűszerezzük, tegyük bele a citromlét, majd turmixoljuk simára. Ha túl sűrű, mehet hozzá még víz, amivel pár percig még főzzük. A tetejét díszíthetjük pesztós pirított kesudióval, de nélkülük is mutatós lesz a leves. Pirítóssal tálaljuk.