Életmód

Igazi különlegesség a gombával töltött krumplis palacsinta

Teljes kiőrlésű lisztből készül, így még egészséges is ez az egyszerű recept vacsorára, mely gyorsan elkészül és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

Igazi különlegesség a gombával töltött krumplis palacsinta
Érdemes hozzákezdeni a gombával töltött burgonyapalacsintához, mert igazi ételkülönlegesség lesz a végeredmény
Fotó: 21napalatt.hu

Hozzávalók:

(4 személyre)

2 kg burgonya
2 babérlevél
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
kevés kapor, petrezselyem vagy rozmaring
fél csésze teljes kiőrlésű liszt
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A meghámozott, feldarabolt krumplikat sós vízben, babérlevéllel puhára főzzük. Közben felaprítjuk a hagymát és a gombát. A megdinsztelt hagymán megpároljuk a gombát, majd rátesszük a fűszereket.

Amikor elkészült a burgonya leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Villával, vagy krumplinyomóval összetörjük, a liszttel tésztát gyúrunk belőle. Két evőkanálnyi tésztát kilapítunk, rátesszük a gombás tölteléket, majd ráteszünk még egy adag tésztát és lapos korongot formázunk belőle. Serpenyőben, egy kevés forró olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Tejföllel, vagy joghurttal tálalva a legfinomabb.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom