Életmód
Igazi különlegesség a gombával töltött krumplis palacsinta

Hozzávalók:
(4 személyre)
2 kg burgonya
2 babérlevél
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
kevés kapor, petrezselyem vagy rozmaring
fél csésze teljes kiőrlésű liszt
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A meghámozott, feldarabolt krumplikat sós vízben, babérlevéllel puhára főzzük. Közben felaprítjuk a hagymát és a gombát. A megdinsztelt hagymán megpároljuk a gombát, majd rátesszük a fűszereket.
Amikor elkészült a burgonya leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Villával, vagy krumplinyomóval összetörjük, a liszttel tésztát gyúrunk belőle. Két evőkanálnyi tésztát kilapítunk, rátesszük a gombás tölteléket, majd ráteszünk még egy adag tésztát és lapos korongot formázunk belőle. Serpenyőben, egy kevés forró olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Tejföllel, vagy joghurttal tálalva a legfinomabb.