Életmód

Ez Európa öt legjobb bolhapiaca

Pár euróért értékes kincsekre bukkanhatunk Európa bolhapiacain. Ha valaki Párizsban jár, érdemes ellátogatni a külvárosban lévő Saint-Ouen-i piacra, mely a világ legnagyobb régiségkereskedésének számít.

Ez Európa öt legjobb bolhapiaca
A brüsszeli bolhapiacra a hétvégén a legjobb menni, mert ilyenkor van a legtöbb árus
Fotó: Instagram

1. Párizs mellett tucatnyi bolhapiac egy helyen

A metró szinte percek alatt odarepít bennünket. Egy nap kevés, hogy bejárjuk a hét hektáron elterülő Saint-Ouen-i piacot. Európa legnagyobb bolhapiacán a kínálat bámulatos, és nem minden drága. Néhány euróért nem csak ruházati cikkekhez, de a világ legegzotikusabb tájairól származó holmikhoz, dísztárgyakhoz is hozzájuthatunk.

A párizsi bolhapiacon úgy érezzük, mintha képtárban, vagy múzeumban lennénk
A párizsi bolhapiacon úgy érezzük, mintha képtárban, vagy múzeumban lennénk
Forrás: Instagram

2. A brüsszeli Jeu de Balle minden nap nyitva van

Nem tévedhetünk, ide bármikor jöhetünk, mert a világon ez az egyetlen bolhapiac, ami az év minden napján nyitva van. Az antik daraboktól a ruhaneműig minden kapható. A Jeu de Balle a Marolles-negyed szívében található, ami Brüsszel talán legsokszínűbb, leghangulatosabb és legnyüzsgőbb városrésze. Az jár jól, aki a hétvégére időzíti a látogatást, mert ilyenkor hozzák ki a legjobb darabokat. 

3. Történelmi negyedben vár minket a Feira da Ladra

Lisszabon legnépszerűbb piaca a Feira da Ladra, mely csodálatos helyen, a tenger mellett történelmi nevezetességek között helyezkedik el. Csak kedden és szombaton van nyitva, viszont minden kapható. Közel van a kikötőhöz, így a világ minden tájáról érkeznek árucikkek a bolhapiacra, ahol régen a kalózok a lopott portékáikat árulták.   

A lisszaboni bolhapiac a portugál főváros egyik legszebb részén található
A lisszaboni bolhapiac a portugál főváros egyik legszebb részén található
Forrás: Instagram

4. Értékes ékszereket vehetünk pár euróért Amszterdamban

A világ ékszergyárának számító Amszterdamban akár antik ékszerekre is bukkanhatunk séta közben. Az elképesztő kínálatban előfordulhatnak könyv és porcelán ritkaságok. Az  IJ-Hallen Európa nem csak egyik leggazdagabb, legkülönlegesebb, de egyik legnagyobb bolhapiaca is.

Az  IJ-Hallen piacon akár értékes antik ékszerekre, porcelánokra is bukkanhatunk néhány euróért
Az IJ-Hallen-en akár értékes antik ékszerekre is bukkanhatunk, melyek csak néhány euróba kerülnek
Forrás: Instagram

5. Madridban található Európa egyik legrégebbi bolhapiaca

Spanyolország gazdag történelmének köszönhetően sokan elcsodálkoztak már a madridi El Rastro piac sokszínűségén. Ha a spanyol hódítók korából származó kincseket nem is látunk, de a konkvisztádorok korát idéző fegyverekkel, lovagi szerszámok másolatait ábrázoló tárgyakkal mindenfelé találkozhatunk. Ha ezek nem is férnek be a bőröndünkbe, néhány aprósággal itt is meglephetjük magunkat. Nem beszélve a környék fantasztikus ételkínálatáról.

A madridi piacon a spanyol hódítások korában érezhetjük magunkat
A madridi piacon a spanyol hódítások korában érezhetjük magunkat
Forrás: Instagram

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom