Életmód
Borral és póréval a legjobb a csőben sült tészta

Hozzávalók:
50 dkg tészta
6 dkg margarin, vagy vaj
1/2 db póréhagyma
2 dl húsleves alaplé
3 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt (vagy bármilyen más kemény sajt ízlés szerint)
só, bors, szerecsendió
citromlé vagy (száraz fehérbor)
reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, majd leszűrjük. A megolvasztott margarinon a felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a húslevest, és a tejfölt. Jól elkeverjük, és ha felforrt, a lereszelt sajtok 2/3-át (kivéve a parmezánt) lassú kevergetés mellett beleszórjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével vagy borral ízesítjük, majd a lecsöpögtetett tésztára öntjük. A végén belesimítjuk egy margarinnal kikent tűzálló tálba, megszórjuk a parmezánnal, és a sütőben a tetejét pirosra sütjük.