Életmód

Borral és póréval a legjobb a csőben sült tészta

Ízletes és gyors vacsora készülhet akár maradék sajtokból és egy kevés tésztából. A tökéletes ízkompozícióhoz és illathoz már elég egy kis tejföl, fél póréhagyma és egy kevés fehérbor.

Borral és póréval a legjobb a csőben sült tészta
A sajt póréhagymával kombinálva rendkívül ízletes a legtöbb ételféleségben
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

50 dkg tészta

6 dkg margarin, vagy vaj

1/2 db póréhagyma

2 dl húsleves alaplé

3 dl tejföl

10 dkg füstölt sajt (vagy bármilyen más kemény sajt ízlés szerint)

só, bors, szerecsendió

citromlé vagy (száraz fehérbor)

reszelt parmezán

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük, majd leszűrjük. A megolvasztott margarinon a felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a húslevest, és a tejfölt. Jól elkeverjük, és ha felforrt, a lereszelt sajtok 2/3-át (kivéve a parmezánt) lassú kevergetés mellett beleszórjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével vagy borral ízesítjük, majd a lecsöpögtetett tésztára öntjük. A végén belesimítjuk egy margarinnal kikent tűzálló tálba, megszórjuk a parmezánnal, és a sütőben a tetejét pirosra sütjük.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom