Életmód

Pitából és friss retekkel is készülhet a minipizza

Talán nem gyakran, de előfordul, hogy munka után jön még egy program, például mozi, ám előtte már nincs idő sem étterembe menni, sem vacsorát rendelni. Ilyenkor jön jól a mélyhűtőbe tett pita, amiből gyors vacsora készülhet. 

Pitából és friss retekkel is készülhet a minipizza
Akár húsz perc alatt is elkészülhet a zöldséges pita
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

1 csomag  pita (2-3 személyre)

1 csomag retek a levelével

1 doboz sonka, vagy húskrém

15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A szendvicssütőt felmelegítjük  160 Celsius fokra, kicsit előmelegítjük benne a pitákat. Miközben melegszenek, megmossuk a retket és néhány zsengébb levelét. Szeletelővel vékony karikákra aprítjuk a retket, a levelét kisebb darabokra vágjuk. Ha jó meleg a sütő, kivesszük a tepsit a pitákkal. Rájuk kenjük a húskrémet, rátesszük a retket és a levéldarabokat. A végén rászórjuk a reszelt sajtot. Még 15 percig sütjük, míg a sajt ráolvad a pitakenyér tetejére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom