Életmód

Tejjel finomabb a vitamindús sóska

Sok recept tejföllel ajánlja a sóska főzését, amitől még savanyúbb lesz a vitaminokban, hasznos szénhidrátokban és oxálsavban már egyébként is gazdag növényből készült főzelék. 

Tejjel finomabb a vitamindús sóska
Érdemes megtanulni a sóskát jól elkészíteni, mert mirelitből például annyi idő alatt lesz kész, amíg megfő a krumpli
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

4 személyre:

1 doboz mirelit, vagy fél kg friss sóska

2 bögre tej (lehet rizs, mandulatej is)

4 evőkanál liszt

2 evőkanál olaj

só, cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Főzés előtt egy tálban, vagy az olajon felolvasztjuk a mirelit sóskát. Ha frisset vettünk, lecsípjük a szárait, megmossuk és feldaraboljuk 1-2 cm-es darabokra. Beletesszük a meleg olajba. Megvárjuk, amíg összeesik és elfő a leve, ami a savanyúságát okozza. Amikor pépes állagú, kavargatva beletesszük a sót és a cukrot. Amíg lassan fő, a lisztből és a tejjel habarást készítünk egy bögrében.

A habarást hozzáöntjük a sóskához, 15-20 percig kavargatva főzzük. Hagymás krumplival, kemény- vagy tükörtojással tálaljuk, de krumpli nélkül is nagyon finom és tápláló.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom