Életmód
Tejjel finomabb a vitamindús sóska
Hozzávalók:
4 személyre:
1 doboz mirelit, vagy fél kg friss sóska
2 bögre tej (lehet rizs, mandulatej is)
4 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
só, cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Főzés előtt egy tálban, vagy az olajon felolvasztjuk a mirelit sóskát. Ha frisset vettünk, lecsípjük a szárait, megmossuk és feldaraboljuk 1-2 cm-es darabokra. Beletesszük a meleg olajba. Megvárjuk, amíg összeesik és elfő a leve, ami a savanyúságát okozza. Amikor pépes állagú, kavargatva beletesszük a sót és a cukrot. Amíg lassan fő, a lisztből és a tejjel habarást készítünk egy bögrében.
A habarást hozzáöntjük a sóskához, 15-20 percig kavargatva főzzük. Hagymás krumplival, kemény- vagy tükörtojással tálaljuk, de krumpli nélkül is nagyon finom és tápláló.