Életmód
Vacsorának is kitűnő az illatos quiche

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
7 dkg vaj
2 evőkanál víz
A töltelékhez:
25 dkg angolszalonna
2 db tojás
1 db vöröshagyma, vagy kis csokor medvehagyma, vagy 1 db póré
1 dl tejföl
1/2 dl langyos tej
1 marék reszelt kemény sajt
1 mokkáskanál só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet a hideg vajjal, kevés vízzel elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk. A tésztát a lepényforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A formán túllógó, felesleges széleit levágjuk. Az alját megszurkáljuk villával, 180 Celsius fokon elősütjük, amíg elkészül a töltelék. (A tészta készen kapható leveles tésztából is készíthető)
A töltelékhez megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és a felaprított hagymát, majd egy tálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Belesimítjuk az elősütött tésztába a tölteléket, majd megszórjuk a sajttal. 180 fokon kb. 30 percig, pirulásig sütjük.