Életmód

Vacsorának is kitűnő az illatos quiche

Csak a nevét nehéz leírni a francia Quiche lorraine-nek, elkészítése már sokkal könnyebb. Percek alatt összegyúrható a lepény, mely hússal, zöldséggel vagy mindkettővel is készíthető.  

Vacsorának is kitűnő az illatos quiche
A francia lepény salátával tálalva a legfinomabb.
Fotó: AFP

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

7 dkg vaj

2 evőkanál víz

A töltelékhez:

25 dkg angolszalonna

2 db tojás

1 db vöröshagyma, vagy kis csokor medvehagyma, vagy 1 db póré

1 dl tejföl

1/2 dl langyos tej

1 marék reszelt kemény sajt 

1 mokkáskanál só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A lisztet a hideg vajjal, kevés vízzel elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk. A tésztát a lepényforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A formán túllógó, felesleges széleit levágjuk. Az alját megszurkáljuk villával, 180 Celsius fokon elősütjük, amíg elkészül a töltelék. (A tészta készen kapható leveles tésztából is készíthető)

A töltelékhez megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és a felaprított hagymát, majd egy tálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Belesimítjuk az elősütött tésztába a tölteléket, majd megszórjuk a sajttal. 180 fokon kb. 30 percig, pirulásig sütjük.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom