Életmód

Hétvégi maradékból a legjobb a tejfölös krumplileves

Lehet, hogy egy adag sem maradt a hétvégi pörköltből, vagy más húsételből, estére azonban négy személyre kellene vacsorát főznünk. A vasárnapi maradék menthet meg bennünket hétfőn este.

Hétvégi maradékból a legjobb a tejfölös krumplileves
Ízletes egytálétel varázsolható hétfő estére hétvégi maradékokból.
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

3 közepes db burgonya

3 szelet angolszalonna

1/2 póréhagyma

5 dkg főtt kolbász, vagy kevés maradék hús

kis doboz tejföl fele

1 csapott evőkanál liszt

1 babérlevél, 1 kávéskanál majoránna, só

2 liter víz

Elkészítés:

Nagyon apró darabokra vágjuk az angolszalonnát, megpirítjuk, majd kitesszük egy tányérra, ez lesz a végén a díszítés.

A kiolvasztott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a megmosott, karikára vágott póréhagymát, kevés vizet hozzáadogatva puhára főzzük(Kuktában ez alig 10 perces főzést jelent).

Felöntjük a maradék vízzel, hozzáadjuk a húst vagy a pár dekányi főtt kolbászt, majd a felkockázott krumplit. Óvatosan sózzuk, mert a húsmaradékunk, vagy a kolbász sós lehet.

Készítünk egy könnyű habarást tejföllel. A lisztet kevés vízben csomómentesre keverjük, majd hozzátesszük a tejfölt. Amikor a levesben megfőtt a krumpli, szedjünk ki a forró léből a habarásra, és keverjük el. Az így felmelegített habarást keverjük a levesbe.

Annyi krumplikockát szedünk ki egy tányérra, amennyit a levesben egészben látni szeretnénk. A leves többi részét összeturmixozzuk, majd visszatesszük bele az egész krumplikockákat. A pürésített levest a babérlevéllel, majoránnával még főzzük kb. 15 percig. Apróra vágott póréhagyma és a félretett angolszalonna darabokkal leszórva tálaljuk. 

A hétvégéről megmaradt vagy a hazafelé vásárolt mákos vagy túrós sütemény csodás kiegészítője lehet levesünknek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom