Életmód

Elronthatatlan a húsz perces túrógombóc

Sokan tartanak a túrógombóc készítésétől, mert vagy szétmegy a vízben, vagy kemény marad, miközben főzzük. De megéri begyakorolni, mert ezzel a könnyű recepttel akár első alkalommal is sikerülhet az elkészítése.   

Elronthatatlan a húsz perces túrógombóc
Sokan tartanak a túrógombóc elkészítésétől, mert nehéz eltalálni a megfelelő állagát, de olyan finom, hogy megéri a kis izgalmat.
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

50 dkg túró

2 db tojás

1 csipet só

7 dkg búzadara

vaj

20 dkg zsemlemorzsa

porcukor (ízlés szerint)

tejföl (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az áttört túrót a tojások sárgájával, a sóval és a búzadarával összekeverjük. Ezután belekeverjük a habbá felvert fehérjéket is. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle és sós vízben alig 10 percig főzzük. A vízből akkor kell lyukas kanállal óvatosan kiemelni a gombócokat, amikor feljönnek a víz tetejére. Ne aggódjunk, ha nem maradt kerek a formájuk, zsemlemorzsával leszórva ugyanis ebből semmi nem látszik. 

A kifőtt gombócokat leszűrjük és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral, tejföllel vagy porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom