Életmód

Hús nélkül is finom a rakott karfiol

Sokan csak a húsos rakott karfiolt ismerik, pedig érdemes kipróbálni a hús nélküli változatát. Sokkal kevesebb hozzávalóból készül és a sütőből áradó illatoknak egyszerűen lehetetlen ellenállni, pedig sem hús, sem hagyma nem kerül bele.

Hús nélkül is finom a rakott karfiol
Ezt a receptet annak is érdemes kipróbálni, aki eddig nem volt oda a karfiolért.
Fotó: Wikipedia

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol

1 nagy doboz tejföl

3 db tojás

2 evőkanál napraforgó olaj, vagy kevés vaj

1 mokkáskanál szerecsendió

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni sós vízben. Közben felverjük a tojást, beletesszük a sót, borsot, szerecsendiót. A tejfölt összekeverjük a tojással. A nagyjából félig főtt karfiolt kiolajozott tűzálló tálba helyezzük, ráöntjük a tejfölös tojást. Előmelegített sütőben magas hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra pirul.

Kapcsolódó írásaink