Életmód

Különleges párosítás a padlizsános csirkemell

A fogyókúrázók gyakran fogyasztanak csirkemellet rizzsel, ám ez egy idő után egyhangú lehet. Ezt az egyszerű húsreceptet a változatosság kedvéért feldobhatjuk sajtos padlizsánnal.

Különleges párosítás a padlizsános csirkemell
A padlizsán különleges ízt ad az ételeknek és nagyon tápláló.
Fotó: orultenjoetelek.blogspot.com

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell

1 db hosszú padlizsán

8-10 dkg Gouda sajt (vagy Trappista)

25 dkg rizs

3-4 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál szárított, vagy egy szál friss rozmaring

szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet vékony darabokra vágjuk (személyenként 4 db), egy serpenyőben aranyszínűre elősütjük őket, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd félretesszük. 

A padlizsánt héjával együtt centiméteres karikára vágjuk, a csirkés serpenyőben elősütjük.

Ezután egy tepsit vékonyan kiolajozunk, vagy kivajazunk, majd beletesszük a húst, rá a padlizsánkarikákat, majd megint húst és megint padlizsánt. A tetejére reszelt Gouda sajtot szórunk, majd összesütjük őket.

Köretként párolt rizst készítünk, préselt fokhagymával és rozmaringgal ízestjük. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom