Életmód
Különleges párosítás a padlizsános csirkemell

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db hosszú padlizsán
8-10 dkg Gouda sajt (vagy Trappista)
25 dkg rizs
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál szárított, vagy egy szál friss rozmaring
szerecsendió
só
Elkészítés:
A csirkemellet vékony darabokra vágjuk (személyenként 4 db), egy serpenyőben aranyszínűre elősütjük őket, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd félretesszük.
A padlizsánt héjával együtt centiméteres karikára vágjuk, a csirkés serpenyőben elősütjük.
Ezután egy tepsit vékonyan kiolajozunk, vagy kivajazunk, majd beletesszük a húst, rá a padlizsánkarikákat, majd megint húst és megint padlizsánt. A tetejére reszelt Gouda sajtot szórunk, majd összesütjük őket.
Köretként párolt rizst készítünk, préselt fokhagymával és rozmaringgal ízestjük.