Életmód

Húsvéti maradékból is készülhet finom sonkás spagetti

Akármennyire is finom volt a húsvéti sonka, létezhet olyan háztartás, ahol még mindig van belőle. Este villámgyorsan elkészülhet a maradékból a vacsora. A tésztára kerülő szószt érdemes megbolondítani ízletes sajtkrémmel, snidlinggel, vagy a zöldhagyma zöldebbik felével. Ízlés szerint bármilyen tésztából készíthető.

Húsvéti maradékból is készülhet finom sonkás spagetti
Ízletes vacsora készíthető félóra alatt a húsvéti sonkamaradékból.
Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

4 szelet sonka
1 zacskó spagetti
1 doboz tejföl
1 tubus krémsajt
só, bors, szerecsendió

1 paprika vagy paradicsom

snidling vagy 1-2 zöldhagyma

negyed kockavaj

Főzzük meg sós vízben a spagettit, amíg fő a tészta, vágjuk apró darabokra a maradék sonkát. Piríthatjuk saját zsírjában, de ha nincs rajta, tegyünk a lábosba egy kis vajat, abban forgassuk meg. Ha megpirult, adjuk hozzá a tejfölt, sajtkrémet, az apróra darabolt snidlinget, majd fűszerezzük. Egy percig kavargassuk, hogy összefőjenek a hozzávalók.

A megfőtt tésztát leszűrjük, keverjük össze a szósszal és tálalhatjuk is. Díszíthetjük petrezselyemzöldjével, apróra vágott, előzőleg vajon megfuttatott, vagy akár nyers paradicsommal, paprikával is.


Kapcsolódó írásaink