Életmód
Húsvéti maradékból is készülhet finom sonkás spagetti

Hozzávalók:
4 szelet sonka
1 zacskó spagetti
1 doboz tejföl
1 tubus krémsajt
só, bors, szerecsendió
1 paprika vagy paradicsom
snidling vagy 1-2 zöldhagyma
negyed kockavaj
Főzzük meg sós vízben a spagettit, amíg fő a tészta, vágjuk apró darabokra a maradék sonkát. Piríthatjuk saját zsírjában, de ha nincs rajta, tegyünk a lábosba egy kis vajat, abban forgassuk meg. Ha megpirult, adjuk hozzá a tejfölt, sajtkrémet, az apróra darabolt snidlinget, majd fűszerezzük. Egy percig kavargassuk, hogy összefőjenek a hozzávalók.
A megfőtt tésztát leszűrjük, keverjük össze a szósszal és tálalhatjuk is. Díszíthetjük petrezselyemzöldjével, apróra vágott, előzőleg vajon megfuttatott, vagy akár nyers paradicsommal, paprikával is.