Életmód
Torta és szörp is készíthető rebarbarából
Franciaországban nagy kedvenc a rebarbara, a sütemény mellett készítenek belőle befőttet, tortát, szörpöt, fagylaltot, gyümölcsbort is. A francia rebarbaratortát szinte percek alatt készíthetjük el, és olyan édességet kapunk, melyet a Francia Riviéra, vagy épp Párizs legmenőbb vendéglátóhelyein szolgálnak fel. Készíthető belőle kompót is, amit betegek is fogyaszthatnak.

A kompót készítése a legegyszerűbb. A rebarbarával nem kell mást tennünk, mint végeit levágni, kisebb, 3-4 centiméteres darabokra vágni. Kevés, már fövés alatt álló vízbe kell betenni. 15-20 perc alatt puhára főzzük, cukorral vagy mézzel is ízesíthetjük, lehűtve fogyasszuk. Ha sűrűbbre főzzük, lekvárként, vagy fagylalt mellé feltétként tálalhatjuk. Mivel íze savanykás, és gazdag C vitaminban is, citromot ne adjunk hozzá!

A rebarbarás torta elkészítése legalább olyan egyszerű, mint a kompóté. Készíthető eper hozzáadásával, de anélkül is.
A rebarbara nagyon egészséges, C-vitamin tartalma a citroméval vetekszik. Fontos tudni, hogy étkezési célokra kizárólag a rebarbara szárát használhatjuk fel, mert levele mérgező. Szára egyébként külalakjában a zellerére hasonlít a legjobban.
Kalóriatartalma alacsony, viszont találhatunk benne kalciumot, magnéziumot, káliumot, B-, C- és K-vitamint. Mivel zsírban és koleszterinben szegény, rostokban és mikro-tápanyagokban viszont gazdag, segít megakadályozni a szívbetegségek kialakulását, de emésztőrendszeri betegségek ellen is nagyon jó.

Antioxdánsai a koleszterinlerakódás és a krónikus gyulladásos betegségek ellen védik az ereket. Vas- és réztartalma az új vörösvérsejtek termelődését serkenti, és javítja az emésztést.
Magas K-vitamin-tartalmának köszönhetően regenerálja az idegrendszert, csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét, és jót tesz a csontoknak is.