Életmód
Tavasszal csodát tesznek testünkkel az olajok

Az illóolajokat sok helyen külföldön már csodaszerként tartják számon, de nálunk még sokan idegenekednek tőle. Ennek az lehet az oka, hogy a használatuk nem mindig egyértelmű. Egyes olajokat fogyaszthatjuk, másokat csak bőrünkre, vagy hajunkra kenhetjük. A teafaolajjal péládul vigyázni kell, mert fogyasztásra nem alkalmas, hatása mérgező.
Akik krémként használják őket, észrevehetik, mennyivel könnyebben szívódnak fel, mint például egy arckrém. Arról nem beszélve, hogy áruk összehasonlíthatatlanul alacsonyabb az arckrémekénél – adta hírül a Bors.
Olivaolaj
Az olivaolajat már egyre többen használják főzéshez vagy saláták készítéséhez. A természetes állapotú extra szűz olívaolaj a hidegen történő kinyerés miatt tartalmazza a zsiradékon kívül a nem károsodott vitaminokat, ásványi anyagokat. Antioxidáns hatású, így védi anyagcserénket az egészségkárosító hatásoktól.
Lenmagolaj
Az egyik leghasznosabb, a lenmagolaj, mely sok Omega-3 zsírsavat tartalmaz. Naponta egy kanállal fogyasztva sok energiát ad. A legjobb salátákba, különböző ételekbe keverni. Ami nagy előnye, hogy diétázók is használhatják, mert nem hizlal.
Mandulaolaj
B-vitaminban és Omega-9 telítetlen zsírsavakban gazdag, de E-vitamint is bőven tartalmaz. Lassítja a öregedést is, mert visszaadja a bőr rugalmasságát. A diétázók napi 1-2 evőkanállal ehetnek belőle, mert béltisztító és méregtelenítő hatása is van.

Kókuszolaj
Kívül-belül csodát tesz a testünkkel. Sütéshez, főzéshez is sokan használják, mert jót tesz az immunrendszernek, és rendbe teszi a pajzsmirigy működését is. Táplálja a száraz bőrt, hajpakolásként is sokan használják, mert ápolja a hajhagymákat, és a hajvégeket.
Teafaolaj
Az egyik legjobb természetes fertőtlenítő, gombaölő, de használ a vírusos herpeszfertőzésekkel szemben is. Mindig hígítani kell, csak körömgomba ellen használható a 100 százalékos olaj. Fogyasztása szigorúan tilos, mert mérgező hatású.