Életmód
Mégsem kell lemondanunk a szalonnáról

A dietetikusok is óvatosan bánnak a kérdéssel, egyikük azonban megtörte a csendet.
"Nem érdemes teljesen kizárni az étkezésből a szalonnát, de vigyázni kell vele: inkább csak kiegészítőként kell fogyasztani, és nem rendszeresen, mert benne van a napi ajánlott zsírbevitel tíz százaléka." - mondta a Huffington Postnak a táplálkozási szakértő, Nikki Ostrower.

"Míg egy fiatalabb ember számára heti két szelet bacon még teljesen rendben van, másnak a havi két szelet az ideális. De az sem mindegy, milyen a minősége. Fontos, hogy nitrátmentes legyen a szalonna, és érdemes a szabad tartásban felnevelt malacok húsát venni, mert sok zöldet esznek, így az ő húsukban a kevésbé káros omega3 zsírsav kerül túlsúlyba."
A táplálkozási szakértő arra is adott tanácsot, hogyan fogyasszuk. Sütőben sütve a legjobb, mert így kisül belőle sok zsír, amit kiönthetünk. Attól is óv, hogy önmagában fogyasszuk. Tojással, juhtúróval vagy édesburgonyával a legjobb, de avokádó hozzáadásával, lepényhez, lángos mellé fogyasztva is kiváló.