Egészség

Svédországban elkezdték használni az ehető csomagolást

A titkos recept repceolaj és gluténmentes zabolaj kombinációja

Svédországban egy zöldségtermesztő vállalat és a lundai egyetem közösen kifejlesztett egy alternatívát a termékek tárolására szolgáló fóliának, és most egy kísérleti projekt keretében az országban az uborkákat ehető csomagolásba csomagolják.

Svédországban elkezdték használni az ehető csomagolást
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Patrick Pleul

„A vállalat kutatása szerint csak az EU-ban évente több mint 3000 tonna műanyagot használnak fel uborkák csomagolására. Ha a teszt sikeres lesz, az innováció elterjedhet az egész Európa élelmiszerpolcain” – írja az The European Conservative.

A lap szerint a vállalat körülbelül 2,5 millió euró kockázati tőkét és 2,5 millió euró EU-finanszírozást vonzott be az EIC akcelerátoron keresztül.

2030-ra az EU-ban teljes tilalmat terveznek bevezetni a műanyag edényekre.

Kapcsolódó írásaink