Egészség
Ezek a legegészségesebb konzerv élelmiszerek
Táplálkozási szakértők összeállították a listát

A konzerv paradicsom vezeti a listát. Gazdag likopinban, egy erős antioxidánsban, amely csökkenti bizonyos rákos megbetegedések kockázatát, és védi a szívet és az ereket. Ezenkívül a konzerv paradicsom likopintartalma még magasabb, mint a friss paradicsomé.
A szakértők azt is javasolják, hogy konzerv ananászt és őszibarackot is fogyasszunk. Bár kevesebb C-vitamint tartalmaznak, mint a friss gyümölcsök, ezt magas A- és E-vitamin-tartalmukkal kompenzálják.
A konzerv szardínia és makréla külön figyelmet érdemel – kalcium- és omega-3 zsírsavforrások, amelyek jótékony hatással vannak a csontokra, az agyra, a szív- és érrendszerre.
Végül a táplálkozási szakértők azt javasolják, hogy konzerv hüvelyeseket is fogyasszunk. Növényi eredetű fehérjét, vasat, C-vitamint és más esszenciális mikrotápanyagokat tartalmaznak – írta meg a gismeteo.ru.
