Egészség
Már napi egyszeri fogyasztása is jelentősen hozzájárul az egészséghez
Segít a vaspótlásban és a normál hemoglobinszint fenntartásában

A gránátalmafajták ízben és színben különböznek, de mindegyik értékes vitaminokat és mikroelemeket tartalmaz. A gránátalma különösen hasznos a hideg évszakban. Étrendbe való beillesztése több szinten is segít megerősíteni a szervezetet és fenntartani az egészséget.
Emésztést segítő hatása is ismert
A gránátalma serkenti az enzimtermelést és felgyorsítja az emésztést. Mindössze 70 kilokalóriával 100 grammonként, alacsony kalóriatartalmú gyümölcs. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma polifenoljai növelik a jótékony lakto- és bifidobaktériumok számát a bélben. Felnőttek számára az optimális adag napi egy gránátalma vagy fél pohár frissen facsart gyümölcslé. A levet vízzel hígíthatjuk.
Megnövekedett hemoglobinszint
A gránátalma segít a vaspótlásban és a normál hemoglobinszint fenntartásában:
Férfiak: 130–160 g/l
Nők: 120–150 g/l
A vashiány gyengeséget, szédülést és hányingert okoz. A gránátalmalében található könnyen felszívódó vas helyreállítja a vérsejteket, míg az antioxidánsok védik a vörösvértesteket, és támogatják az enzimek és aminosavak szállítását.
Egészséges szív és erek
A gránátalma antioxidánsai erősítik az érfalakat és segítenek csökkenteni a vérnyomást. Segítenek csökkenteni a „rossz” koleszterinszintet, csökkentve az érelmeszesedés kockázatát. A gránátalma rendszeres fogyasztása támogatja az optimális szív- és érrendszeri működést.
Bőrfiatalítás és vérnyomás normalizálása
A gránátalmamagok és hártyáik F- és E-vitamint tartalmaznak. A levét és az illóolajokat a kozmetikumokban a bőrfiatalítás és a sejtek megújulása érdekében használják. A szárított gránátalmát teához is adhatjuk: enyhén nyugtató hatással vannak az idegrendszerre és segítenek szabályozni a vérnyomást.
Immunrendszer támogatás
A gránátalmalé gazdag antioxidánsokban – többet tartalmaz, mint a vörösbor, a zöld tea vagy a legtöbb gyümölcslé. C-vitamint is tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedést.
A gránátalma nem csupán egy gyümölcs; számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Segíti az emésztést, erősíti a szívet, az ereket, a bőrt és az immunrendszert. Már napi egyszeri fogyasztása is jelentősen hozzájárul az egészséghez – írja a Sports.kz a Boda.su-ra hivatkozva.
