Egészség
Ez a hal segít az őszi feledékenységen
Fontos, hogy több spenótot, rukkolát és más leveles zöldséget fogyasszunk

„Az őszi időszakban a szellemi tisztaság és a memória megőrzéséhez fontos, hogy az agya omega-3 zsírsavakkal, B-vitaminokkal, magnéziummal és antioxidánsokkal rendelkezzen” – magyarázta a szakértő. Azt javasolta, hogy növeljük az omega-3-ban gazdag zsíros halak, például a lazac, a makréla vagy a szardínia bevitelét. Az orvos szerint a dió, a mandula és a lenmag is jótékony hatású: gazdagok magnéziumban és E-vitaminban, amelyek védik az agysejteket az oxidatív stressztől.
Azt is javasolta, hogy több spenótot, rukkolát és más leveles zöldséget fogyasszunk, amelyek segítenek a szervezetnek folsav- és B-vitamin-ellátásban. Az áfonya, a fekete áfonya és a vörös áfonya jó flavonoidforrások – antioxidánsok, amelyek javítják a véráramlást és a kognitív funkciókat.
Végül azt javasolta, hogy az őszi étrendet egy kis mennyiségű, magas kakaótartalmú étcsokoládéval egészítsék ki. Az ebben a finomságban található anyagok gyengéden stimulálják az idegrendszert és segítenek a koncentrációban, írja a Sports.kz.