Egészség

Ezek az ételek tartják magnéziumtartalom rekordját

A legfontosabb források közé tartoznak a különféle diófélék és magvak is

A legnagyobb mennyiségű magnéziumot a hajdina, a hüvelyesek és a csokoládé tartalmazza.

Ezek az ételek tartják magnéziumtartalom rekordját
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

"A legnagyobb mennyiségű magnézium a növényi élelmiszerekben található, különösen a klorofillban gazdag élelmiszerekben: ez a pigment tartja meg a magnéziumiont a molekulájában. A legfontosabb források a következők: hüvelyesek (bab, borsó, csicseriborsó, lencse, szójabab), teljes kiőrlésű gabonák (zabpehely, hajdina, barna rizs, búza, árpa), zöld zöldségek (spenót, petrezselyem, brokkoli, salátalevél) és még az étcsokoládé is" – magyarázta a szakértő, számol be a news.ru.

Az orvos rámutatott, hogy 100 gramm ilyen termékek 150-200 mg magnéziumot tartalmaznak. Elmondása szerint ez a mennyiség egy felnőtt napi magnéziumbevitelének körülbelül felének felel meg.

Kapcsolódó írásaink