Egészség

A joghurt, amely csökkentheti a vérnyomást

Szakértők a vérnyomás karbantartására szolgáló tanácsokat fogalmaztak meg – írja a Sport.kz.

A joghurt, amely csökkentheti a vérnyomást
A túró, kefir és joghurt fogyasztása jó hatást gyakorol a szervezet bélmikroflórájának erősítésére
Fotó: AFP/BSIP/OLIEL

A vérnyomás csökkentése érdekében a szakemberek a rostbevitelt javasolják az étrend összeállításánál. A chia mag és a kukoricapehely például nagy mennyiségű rostot tartalmaz.

Ezeket az ételeket nehéz önmagukban megenni, ezért azt javasolják, hogy joghurthoz adjuk őket. Ez a reggeli ízében és tápértékében is örömet okoz majd.

„Próbálja ki, csökkenti a vérnyomásását és a koleszterinszintjét” – mondták. Ízlés szerint adhatunk a joghurthoz chia magot és kukoricakorpával ízesített bogyókat is, például áfonyát, vagy málnát.


Kapcsolódó írásaink