Egészség
Erősítse immunrendszerét most a hideg évszakok kihívásaira
A háromutas immunerősítő

Annak ellenére, hogy csak élveztük a nyári hőmérsékletet, kezdődik az őszi szezon és vele együtt a hideg évszak. És máris lopakodott egy kicsit.
Erősítse immunrendszerét most a hideg évszak(ok) kihívásaira mézzel, gyömbérrel és citrommal.
A hidrogén-peroxid tartalma miatt, amelyet a méhek nyálából származó enzim képez, a méz antibakteriális hatású. A benne található flavonoidok is részt vesznek benne, csakúgy, mint a savak.
A bélben, az immunrendszer végrehajtó szintjén a savak támogatják az egészséges bélflórát azáltal, hogy elősegítik az immunerősítő bifidobaktériumok növekedését, amelyek gátolják a potenciálisan káros baktériumok szaporodását. Egy osztrák vizsgálatban kimutatták, hogy a rendszeres mézfogyasztás jelentősen javította a tesztalanyok immunállapotát.
Egyen naponta 2 evőkanál mézet nyolc hétig. Ez egész nap elvégezhető: reggeli zsemlében, müzliben, édesítőszerként teában vagy az alábbiakban ismertetett immunerősítőként. Kérjük, csak akkor adja hozzá a mézet a meleg italokhoz, ha azok ivóhőmérsékletre hűltek, hogy a mézben lévő fontos enzimek ne pusztuljanak el.
Erősítse immunrendszerét gyömbérmézzel, mielőtt beköszönt a megfázás első hulláma. Készítsen téli készletet szeptemberben megelőző gyógyuláshoz vagy akut esetekhez.
Számos tanulmány a megfázásról, az influenzáról és a tüdőgyulladásról azt mutatja, hogy a C-vitamin csökkentheti a vírusfertőzés kockázatát és lerövidítheti az ilyen fertőzés időtartamát (ha előfordul).