Egészség
Ez a fajta tök a legegészségesebb
Melyik sütőtök a legegészségesebb?

A sütőtök igazi tápanyagcsomag. Béta-karotint, káliumot, B1-, B2-, B6-vitamint, C-vitamint és rostot tartalmaznak.
- A béta-karotin felelős az élénk narancssárga színért, és főleg a héjban található. A szervezetben A-vitaminná alakul. Ez a vitamin fontos a látás és az immunrendszer számára.
- A kálium támogatja a szív egészségét és a sejtek kommunikációját. A B-vitaminok fontosak az anyagcseréhez és az idegműködéshez.
- A C-vitamin erősíti az immunrendszert és elősegíti a kollagéntermelést, ami jótékony hatással van a bőrre.
- A rostok támogatják az emésztést és segítik a fogyást.
A tökfajta tartalmazza a legtöbb ilyen tápanyagot.
Ez a legegészségesebb tök
A legnépszerűbb sütőtök valójában a legegészségesebb is: A Hokkaido sütőtök a tápanyagbajnok a sütőtök között. Különösen gazdag béta-karotinban, C-vitaminban és rostban. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása is van. Magas rosttartalma segíti az emésztést és segíthet a fogyásban.
Van azonban egy kis hátránya: 100 grammonként 60-70 kalóriával egyben a legkalóriadúsabb az ehető sütőtök közül is. Összehasonlításképpen: a butternut maximum 50, a szerecsendió tök körülbelül 20, a spagetti tök pedig körülbelül 30 kalóriát tartalmaz 100 grammonként.
De ettől még nem hizlalt a Hokkaido. Rostja hosszan tartó jóllakottságérzetet biztosít. Például a Hokkaido sütőtök még a fogyásban is segíthet - írja a focus.de.