Egészség
Hal, ami egészségesebb, mint a marhahús
Nem halmoz fel higanyt a szervezetben

Az Atlanti-óceánban, az Északi-tengerben, a Balti-tenger nyugati részén és a Földközi-tengerben található. Puha, lédús, sima állagú húsa nemcsak ízletes, de nagyon egészséges is.
Alakja miatt a lepényhalat néha összekeverik a rombuszhallal vagy a limandával, pedig sokkal hasznosabb.
Ahogy a WebMd megjegyzi, 100 g hal akár 18 g kiváló minőségű fehérjét is tartalmazhat, amely könnyen emészthető és kiváló alternatívája a vörös húsnak.
B-vitaminokkal látja el a szervezetet, amelyek támogatják az idegrendszert, és D-vitaminnal, amely erősíti az immunrendszert. 100 g a napi D-vitamin szükséglet akár 160%-át és a szelén 55%-át tartalmazza.
Sok más halfajtával ellentétben a lepényhal nem halmoz fel higanyt a szervezetben. Ez biztonságossá teszi a gyermekek, a terhes nők és a szoptató anyák fogyasztását. Ezenkívül ez a hal ritkán okoz allergiás reakciókat, így kiváló választás az ételallergiában szenvedők számára.
A lepényhal húsa igazi csemege. Szakértők szerint értékes tápanyagokat biztosít, támogatja az immunitást, a szív és az idegrendszer egészségét, valamint elősegíti az egészséges bőr és csontok kialakulását, számol be a Sports.kz.