Egészség

Mit kell enni visszér esetén

Ezek az ételek megköszönik a vénák

A mozgásszegény életmód és a sóban és zsírokban gazdag egészségtelen táplálkozás a lábak duzzanatához vezethet, és súlyosbíthatja a visszér tüneteit.

Mit kell enni visszér esetén
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A visszér gyakori állapot, amelyben a vénák falai elveszítik rugalmasságukat és meggyulladnak. A WHO szerint a világ lakosságának körülbelül egyharmada szenved ebben a patológiában, Oroszországban pedig a visszérben szenvedő betegek száma körülbelül 38 millió ember. Ennek fő okai az ülő életmód és a túlsúlyos fiatalok számának növekedése.

Az erek egészsége és a visszér megnyilvánulásainak csökkentése érdekében fontos figyelemmel kísérni az ivási és étkezési rendet.

„Ha a nap folyamán nem lehet nyújtózkodni, egyszerű tippek segítenek: több víz és gyógyteák” – mondta az orvos, számol be a Gazeta.ru.

A bogyók, különösen az áfonya, a ribizli és a cseresznye antocianinokat tartalmaznak, amelyek erősítik a kapillárisokat. A citrusfélék, a paprika és a zöld zöldségek gazdagok C-vitaminban és rutinban, amelyek elősegítik a kollagén szintézist és fenntartják a vénák rugalmasságát. A leveles zöldségek, például a spenót és a kelkáposzta magnéziumot és káliumot tartalmaznak, amelyek szabályozzák a vízháztartást és csökkentik a görcsök kockázatát. A zeller és az uborka vizelethajtó hatású, és segít eltávolítani a felesleges folyadékot.

Javasoljuk a sóbevitel korlátozását, mivel visszatartja a vizet. Kerülni kell a gyorséttermet, a füstölt húsokat, a cukrot, a kávét és az alkoholt is, amelyek kiszáradáshoz vezethetnek.

Kapcsolódó írásaink