Egészség
A magnéziumot és az omega-3-at tartalmazó ételek helyettesíthetik a nyugtatókat
Mit vacsorázzunk?

A táplálkozási szakértő elmagyarázta: ha az étrend kiegyensúlyozott, a szervezet jobban tolerálja az érzelmi stresszt. Az alapvető vitaminok és ásványi anyagok hiánya kimerültséghez vezethet, ami csak súlyosbítja a stresszt. De egy jól megválasztott menü jelentősen javíthatja a közérzetet és az általános hangulatot - írja a parvda.ru.
Mi legyen az étrendben
A szakember szerint különös figyelmet kell fordítani a magnéziumban, cinkben, omega-3 és omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavakban, valamint folsavban gazdag élelmiszerekre. Ezek az anyagok részt vesznek az idegrendszerben, és hozzájárulnak a túlterheléssel szembeni ellenálló képességéhez.
Hasznos tápanyagforrások
Az ajánlott élelmiszerek közé tartozik az eper, a citrusfélék (narancs, mandarin, grapefruit), az avokádó és a különféle zöldek, különösen a spenót. A napi étrend legalább egynegyedét kell kitenniük. A fényes gyümölcsök és a friss zöldségek nemcsak egészségesek, hanem a változatosság és a táplálkozás gazdagságának érzetét is keltik.
Kiegészítő stresszoldó termékek
A fürjtojás, a diófélék és a zsíros halak, például a makréla és a hering szintén jó tápanyagforrások. Ezek az élelmiszerek esszenciális zsírokkal és aminosavakkal látják el a szervezetet, amelyek részt vesznek a hangulati hormonok, például a szerotonin szintézisében.