Egészség
Az öt legjobb D-vitamin-tartalmú élelmiszer
A D-vitamin forrásainak jelen kell lenniük az étrendünkben

Megnevezte az 5 legjobb ételt, amely a legnagyobb mennyiségben tartalmazza ezt a vitamint.
Vadon élő lazac
"Ez az abszolút vezető a D-vitamin-tartalomban - 600-1000 NE / 100 g. Összehasonlításképpen: a tenyésztett lazac akár 250 NE-t is tartalmaz" - mondta a szakértő.
Baromfi
"Egy tojás 40-50 NE-t tartalmazhat. A napon sétáló csirkék tojásai különösen értékesek - magasabb a D-vitamin szintje" - mondta a táplálkozási szakember.
Vaj
"100 gramm körülbelül 52 NE-t tartalmaz. Ez egy természetes és könnyen hozzáférhető D-vitamin-forrás" – tette hozzá.
Marhamáj
"Körülbelül 45 NE / 100 grammot tartalmaz, miközben gazdag más hasznos anyagokban" - magyarázta a szakember.
Garnélarák
"Körülbelül 150 NE / 100 gramm, miközben könnyen emészthetőek és az egészséges táplálkozás részét képezhetik" - mondta a szakértő.
Ezenkívül azt javasolta, hogy az étrendbe vegyük fel a D-vitaminnal dúsított tejtermékeket, valamint a kapszulákban kapható halolajat - írja a pravda.ru.