Egészség
Frissnek tűnik, de mérgezést okozhat
Miért ne egyen előre felvágott dinnyét?

A táplálkozási szakember elmagyarázta, miért kell óvatosnak lenni.
A vágott dinnye gyorsan elveszíti frissességét. A pép magas cukor- és nedvességtartalma miatt ideális környezetet teremt a baktériumok szaporodásához. A hűtőszekrényen kívül tárolt gyümölcsök különösen veszélyesek - ételmérgezést okozhatnak.
Hatás a gyomorra
Az érzékeny gyomor-bél traktusú emberek számára a dinnye potenciálisan irritáló. Az túlérett görögdinnye vagy az éretlen dinnye gyomorégést, puffadást és egyéb kellemetlen tüneteket okozhat. A nitrátok pedig, amelyek gyakran túltelítettek gyümölcsökkel, csak súlyosbítják a helyzetet.
Tárolási és kiválasztási tippek
A táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hogy a dinnyét csak frissen fogyasszuk. Ha a gyümölcs már fel van vágva, akkor legfeljebb egy napig tároljuk, mindig hűtőszekrényben és fólia alatt. És ami a legfontosabb: soha ne vásároljon vágott darabokat a piacon: még látszólagos frissesség mellett is veszélyesek lehetnek.