Egészség
Amikor a tea mindent tönkretesz
A legrosszabb kombinációk

A tea a világ egyik legnépszerűbb itala. Reggel, este és étkezés közben isszák. Azonban kevesen gondolják azt, hogy a tea nem minden termékkel illik. Egyes kombinációk nemcsak az ízét ronthatják, hanem az egészségre is károsak lehetnek.
Édesség: Veszélyes klasszikusok
Az édességek teával való leöblítése gyermekkori szokás. De van egy árnyalatnyi különbség: a tea elmossa az édes ízt, és a sütemény vagy az édesség már nem tűnik olyan gazdagnak. Ennek eredményeként vágyunk arra, hogy többet együnk – ez túlevéshez és súlygyarapodáshoz vezethet.
Magának az italnak a cukorral való fogyasztása sem segít a helyzeten: ebben az esetben a szénhidrátok mennyisége túlzott lesz.
Fehérjetermékek: Konfliktus az antioxidánsokkal
A tea gazdag tápanyagokban, beleértve az antioxidánsokat is. De ha fehérjetartalmú ételekkel, például túróval, tojással vagy hússal fogyasztják , ezen összetevők felszívódása zavart szenved . Ennek eredményeként az ital jótékony hatásai csökkennek.
Fűszeres ételek: plusz teher
Egy fűszeres étkezés után nem a legjobb ötlet egy csésze teához nyúlni. Az ital irritálhatja a gyomornyálkahártyát, íze és aromája pedig gyakorlatilag elveszik a fűszeres ízek hátterében. Jobb, ha először egy kicsit pihenteted az ízlelőbimbóidat.
Tejtermékek: akadályozzák a kalcium felszívódását
A tejtermékekkel kombinált tea csökkenti a kalcium felszívódását. Ugyanez vonatkozik a tej italhoz való hozzáadására is - ez befolyásolja a mikroelemek biohasznosulását.
Vasban gazdag ételek
A teában található tanninok és oxalátok megakadályozzák a vas felszívódását a szervezetben . Ezért ne fogyasszon teát olyan ételekkel, mint a diófélék, hüvelyesek és zöldségek, különösen, ha hajlamos a vérszegénységre.