Egészség

Ezek a zöldségek tartalmazzák a legkevesebb cukrot

Egyes zöldségek több természetes cukrot tartalmaznak, mint mások

A gyümölcsök és zöldségek természetes cukrokat és keményítőt tartalmaznak, ami nem ugyanaz, mint a cukor, amelyet édességekhez és szénsavas italokhoz adnak.

Ezek a zöldségek tartalmazzák a legkevesebb cukrot
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Ezek a zöldségek rostokat is tartalmaznak, amelyek lassítják a cukor felszívódását, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és fitotápanyagokat, írja az Eating Well.

Jótékony hatásuk ellenére érdemes tudni, mely zöldségek tartalmazzák a legkevesebb természetes cukrot. Az alábbiakban bemutatunk 12 alacsony cukortartalmú zöldséget, amelyeket érdemes beépíteni a napi étrendbe.

1. Spenót

Cukortartalom: 0,1 g 1 csésze nyers spenótban. Az egyik legkevésbé édes zöldség. A spenót gazdag káliumban, kalciumban, A- és C-vitaminban, folsavban és más tápanyagokban.

2. Mangold

Cukortartalom: 0,5 g 1 csésze nyers levélben. A mangold egy alulértékelt, de nagyon hasznos zöldség. A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin és több B-vitamin is található benne.

3. Zeller

Cukortartalom: 1 g 2 nyers szára Olcsó és egészséges zöldség. A zeller 95%-a víz, emellett rostokat, káliumot és K-vitamint is tartalmaz.

4. Saláta

Cukortartalom: 1 g 2 csésze levélben Könnyen emészthető zöldség. A saláták, mint például a romaine, antioxidáns luteint tartalmaznak, amely csökkenti a gyulladást és támogatja a szem egészségét.

5. Brokkoli Cukortartalom: 1,5 g 1 csésze nyers brokkoliban. 90%-ban vízből áll, kalciumot, magnéziumot és rostokat tartalmaz. Antioxidáns tulajdonságairól ismert.

6. Fehérrépa

Cukortartalom: 2 g 1 csésze nyers fehérrépán. A fehérrépa sokoldalúan felhasználható: pizzák, smoothie-k és köretek alapjául szolgál. Kálium- és C-vitamin-forrás.

7. Gomba

Cukortartalom: 2 g 1 csésze nyers gombában. Káliumot, folsavat, szelént és antioxidáns betaint tartalmaz. Stabilizálja a vércukorszintet.

8. Uborka

Cukortartalom: 3 g 1 közepes méretű uborkában. 96%-ban vízből áll. Az uborka 96%-ban vízből áll ezért jól oltja a szomjat, és magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz.

9. Cukkini

Cukortartalom: 3 g 1 kis nyers cukkiniben. 95%-ban vízből áll, ásványi anyagokkal és vitaminokkal látja el a szervezetet. Jó választás keményítőtartalmú ételek helyett.

10. Padlizsán

Cukortartalom: 3 g 1 pohár nyers padlizsánban. Sok rostot, káliumot, folsavat és béta-karotint tartalmaz, amelyet a szervezet A-vitaminná alakít.

11. Paprika

Cukortartalom: 3 g 1 kis piros paprikában. Édeskés íze ellenére alacsony a cukortartalma. A-, C-, E- és K-vitaminokat, valamint káliumot és magnéziumot tartalmaz.

12. Zöldbab

Cukortartalom: kevesebb mint 5 g 1 csésze főtt babban: kevesebb mint 5 g 1 csésze főtt babban. Rostokban, fehérjében, káliumban, folsavban és C-vitaminban gazdag. Kiváló köretként vagy saláta alapként.

Kapcsolódó írásaink