Egészség
Károsítja-e a kávé a májat?
A kávékat gyakran különböző vegyi anyagokkal kezelik

A kávé és az abban található koffein nem gyakorol közvetlen májkárosító hatást, vagyis biztonságos a máj számára. Nem szabad elfelejteni, hogy a kávé pszichostimuláns, és fokozhatja a gyomornedv savasságát, valamint dehidratálhatja a szervezetet, és általános hatással lehet az egészségre, ezért bármilyen betegség esetén nem szabad túlzottan fogyasztani – mondta az orvos, számol be a news.ru.
Hozzátette, hogy mindenkinek, aki aggódik az egészségéért, érdemes orvoshoz fordulni és megkérdezni, mennyi kávét fogyaszthat az egyéni adottságai és kórtörténete alapján. A szakértő szerint az átlagos normál mennyiség körülbelül 400 ml kész ital.
„Ne feledjék, hogy a nem organikus, szublimált kávét gyakran különböző vegyi anyagokkal kezelik, ezért a darált kávét érdemes előnyben részesíteni. A készítéshez csak tiszta vizet használjanak, és ne készítsék túl erősre és forróra italokat” – tette hozzá Umrik.