Egészség

A kardiológusok szerint 46 százalékkal csökkenti a szívroham kockázatát

Ez a termék javítja a memóriát és védi az agyat is

Aurelio Rojas kardiológus a Vanitatis magazinnak adott interjújában elmondta, hogy ha egyetlen terméket is beiktat az étrendjébe, 46 százalékkal csökkentheti a szívroham kialakulásának kockázatát – írta a Sports.kz a Lenta.ru- ra hivatkozva.

A kardiológusok szerint 46 százalékkal csökkenti a szívroham kockázatát
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/R3F/Science Photo Library

A szívroham megelőzése érdekében Rojas arra buzdította az embereket, hogy hetente háromszor egyenek három diót. A helyzet az, hogy ezek nagyszámú hasznos anyagot tartalmaznak, például omega-3 zsírsavakat, rostot és antioxidánsokat.

Az orvos elmagyarázta, hogy a dió rendszeres fogyasztása javítja az artériák működését, normalizálja a lipidprofilt és erősíti a szív- és érrendszert egészében. Ezenkívül ez a termék javítja a memóriát és védi az agyat.

Végezetül a szakember hozzátette, hogy ha valaki nem szereti a dióféléket, azokat helyettesítheti chia maggal, amelyek hasonló hatásúak.

Kapcsolódó írásaink