Egészség

Egy gyümölcs, ami jobban működik, mint a gyógyszertári termékek

Hatékonyabb, mint egy prebiotikum és probiotikum

Nehézséget, puffadást érez, és mintha „belülről dagadna”? Talán az ok az eltömődött belekben rejlik. És nem, nem kell kellemetlen főzeteket innia, vagy fájdalmas beavatkozásokon átesnie. Minden sokkal egyszerűbb - csak nézzen a... papajára. Igen, ez a trópusi csoda jobban működik, mint sok gyógyszertári prebiotikum és probiotikum.

Egy gyümölcs, ami jobban működik, mint a gyógyszertári termékek
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Soumyabrata Roy

Képzeljen el egy régi csövet: évek óta folyik rajta a víz, de lerakódások halmozódnak fel benne. Idővel zavarják a normális véráramlást. A beleink nagyjából ugyanígy viselkednek, ha túl sok feldolgozott élelmiszert, túl sok cukrot és túl kevés rostot fogyasztunk, írja a Pravda.

A bélfalakat ételmaradékok és toxinok borítják, amelyek a kórokozó mikroflóra melegágyává válnak. Ez okozza a:

  • székrekedést,

  • krónikus gyulladást,

  • csökkent immunitást és energiaszintet.

A papaja több, mint puszta rost. Ez egy természetes enzimek komplexuma, amely gyengéden, de hatékonyan tisztítja a testet. A főszereplő a papain, egy enzim, amely olyan gyorsan bontja le a fehérjéket aminosavakká, hogy még a húsiparban is használják szövetek lágyítására.

A Tokiói Egyetem egyik kísérlete kimutatta, hogy a résztvevők 82%-nak, akik két héten keresztül naponta ettek papaját, javult a bélmozgása.

A Tisztító Brigád: Papain, Chymopapain és Papain-Liáz

Ez a három enzim egy mélytisztító csapatként működik:

  • A papain lebontja a fehérje „dugók” nagy részét

  • A kimopapain finomítja az összetett maradványokat,

  • A papain-liáz simítja a bélfalakat és visszaállítja azok rugalmasságát.

Az eredmény nem csupán tisztítás, hanem a gyomor-bél traktus valódi „műszaki ellenőrzése”.

5 ok, amiért érdemes minden nap papaját fogyasztani

  1. Rost + nedvesség : A papaja mindkét típusú rostot és akár 88% vizet tartalmaz, ami gyengéden serkenti a perisztaltikát.

  2. A papain tízszer hatékonyabb a fehérjék lebontásában, mint a pepszin.

  3. Az inulin egy természetes prebiotikum, amely támogatja a jótékony mikroflórát.

  4. Az antioxidánsok védik a bélsejteket a toxinoktól.

  5. Az első GMO papaja megmentette a hawaii termést egy vírustól – és az élelmiszeripar megváltásának szimbólumává vált.

Hogyan használjuk a papaját jótékony hatásokkal?

  • Kezdje a gyümölcs negyedével naponta, hogy a belei alkalmazkodhassanak.

  • Éhgyomorra egye, más étel nélkül – így az enzimek hatékonyabban működnek.

  • Adjon hozzá ananászt (bromelaint tartalmaz) a hatás fokozása érdekében.

  • Plusz lime vagy citrom - a C-vitamin növeli az enzimek emészthetőségét.

  • Ne dobja ki a magokat – egy evőkanál mézzel elkeverve természetes parazitaölő szerként működik.

3 érdekes tény:

  1. A papaja magjai olyan enzimeket tartalmaznak, amelyek gátolják a paraziták és baktériumok növekedését.

  2. A papaja nemcsak a beleket segíti, hanem gyomorhurut és fekély esetén is hasznos.

  3. Néhány országban a papaját ízületi gyulladás kezelésére használják, ugyanazon papainnak köszönhetően.

Kapcsolódó írásaink