Egészség

Ételek, melyek segítenek az agy egészségének megőrzésében

Az aktivitás fenntartásához szükségesek

Elena Solomatina táplálkozási szakértő elmondta, hogy az étrendben szereplő ételek mely részei segítenek fenntartani az agy egészségét.

Ételek, melyek segítenek az agy egészségének megőrzésében
Az áfonya hatalmas tápértékkel bír és rendkívül egészséges gyümölcs
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/DPA/Sina Schuldt

A szakember kifejtette, hogy az agyi aktivitás fenntartásához szükségesek az antocianinok – idénygyümölcsök: áfonya, fekete áfonya, szeder. A ribizli javítja a vérkeringést és csökkenti a gyulladást, a szőlő is hasznos.

Ezenkívül érdemes halat is beilleszteni az étrendbe, mivel sok hasznos anyagot tartalmaz, beleértve az omega-3-at is. Ez lehet hering, makréla vagy lazac. A növényi forrásból származó lenmagolaj is hasznos.

Márciusban dr. Andrey Bobrovsky táplálkozástudományi szakértő azt nyilatkozta, hogy a tojás jót tesz az agynak és az idegrendszernek a bennük lévő anyagok miatt. Ezenkívül a tojásban található antioxidánsok jótékony hatással vannak a látásra, tájékoztat az iz.ru.

Kapcsolódó írásaink