Egészség

A tökmag egy természetes kincsesbánya

Öt ok, amiért érdemes mindennap fogyasztani

Naponta egy maroknyi mennyiség is elég.

A tökmag egy természetes kincsesbánya
A tökmag gyulladáscsökkentő hatása mellett kiváló magnéziumforrás is
Fotó: NorthFoto

A magok erősítik a csontokat és az immunrendszert a magas cink tartalmuknak köszönhetően. 30 grammban a napi szükséglet 70 százaléka található meg ebből a fontos ásványi anyagból. A cink segít csökkenteni a koleszterinszintet, és támogatja az ízületek egészségét – írja a Sports.kz.

A bőr, a haj és a körmök is szebbnek tűnnek. A magokban sok E-vitamin, kalcium, magnézium és más ásványi anyagok találhatók. Ezek az anyagok belülről táplálják a szervezetet, ami azonnal megmutatkozik a külsőn is.

Csökken a súlyos betegségek kockázata. A magvakban található magnézium védi a szívet, normalizálja a vérnyomást. A tudósok megjegyzik, hogy a cink semlegesítheti a rákos sejteket. A termék máj- és emésztési problémák esetén is segít.

Az émelygés és a hányinger megszűnik. A magvak természetes gyógymód a tengeri betegség ellen. Érdemes magával vinni utazásokra, hogy elkerülje a kellemetlen érzéseket.

Az emésztés normalizálódik a rostok miatt. Mindössze 100 gramm mag közel 4 gramm élelmi rostot tartalmaz. Ez segít megelőzni a cukorbetegséget, az elhízást és a szívproblémákat.

Kapcsolódó írásaink