Egészség
Komoly problémákat okozhat, pedig hatalmas szükségünk van erre az étrend-kiegészítőre
Az óceánok hőmérsékletének emelkedése csökkenti az Omega–3 zsírsavak szintjét a tengeri élőlényekben

Az óceánok hőmérsékletének emelkedése csökkenti az omega–3 zsírsavak szintjét a tengeri élőlényekben, mivel az algák, ezeknek a savaknak a fő forrása, csökkentik a zsírok termelését, ahogy alkalmazkodnak a melegebb körülményekhez. Ez a szennyezéssel és a túlhalászással együtt veszélyezteti az Omega–3 zsírsavak tiszta forrásaihoz való hozzáférést, adta hírül a Gismeteo.
A szakértők hangsúlyozzák az Omega–6 és Omega–3 zsírsavak közötti egyensúly fontosságát az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében. Javasolt az Omega-6-ban gazdag élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, valamint a halak és növényi források fogyasztásának növelése. Az óceánok védelme és a felelős halászat kulcsfontosságú lehet a hiány kezelésében.
Az alternatív források, mint például a porcsin, esszenciális növényi alapú omega–3 zsírsavakat biztosíthatnak, miközben segítenek elkerülni a szennyeződéseket.