Egészség
Ezek a leghasznosabb szárított gyümölcsök az idősek számára
Erősíti az immunrendszert és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

A szőlőben található resveratrol pozitív hatással van az érrendszerre. Emellett aktiválja azokat a speciális anyagokat, amelyek fenntartják a sejtek élettevékenységét – nyilatkozta a news.ru-nak a dietetikus. Kiemelte, hogy különösen hasznos a szervezet számára a borászatban használt sötét szőlőből készült mazsola.
Gazdag a béta-karotinban ami erősíti az immunrendszert, valamint helyreállítja a nyálkahártyákat. A fekete szilva javítja a bélmozgást, valamint segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.
A biológus azt tanácsolta, hogy a mérgezés elkerülése érdekében a szárított gyümölcsöket alaposan áztassuk és mossuk meg fogyasztás előtt.