Egészség
Érdemes lehet a pekándiót választani
Egy friss kutatás szerint több fronton is segítheti szervezetünk

A tanulmány során a kutatók azt vizsgálták, hogy milyen hatással van szervezetünkre a pekándió fogyasztása, ehhez pedig két csoportra bontották a jelentkezőket. Az egyik csoport 12 héten keresztül naponta fogyasztott pekándiót, míg a másik csoport semennyit nem fogyasztott. A kutatók emelett a tanulmány pontossága okán megtiltották a résztvevőknek, hogy alkoholt fogyasszanak a kísérlet időtartalma alatt.
A 12 hét elteltével a szakemberek azt találták, hogy azoknak az embereknek az egészségügyi értékei akik pekándiót fogyasztottak sokkal jobbak lettek, mint azoké akik nem. Ez főként a szív- és érrendszeri betegségek kapcsán és a koleszterin szint kapcsán mutatkozott meg.
A változások pedig a szakértők szerint szignifikánsak voltak, ugyanis egyes esetekbe akár 12 százalékkal is csökkent az összkoleszterin szintje a pekándiót fogyasztó csoportnak.
Ahhoz természetesen még több kutatásra van szükség, hogy a szakemberek megértség a pekándió pozitív hatásainak az okait, azonban annyi bizonyos, hogy nem érdemes elzárkózni teljesen a magvak fogyasztásától, hiszen akár nem várt pozitív hatásaik is lehetnek.