Egészség

Így előzzük meg a kellemetlen puffadást

A táplálkozás mindennek a kulcsa

James White brit táplálkozási szakértő négy módszert nevezett meg a puffadás és a gázképződés megszüntetésére. Mutatjuk, hogyan előzheti meg a problémát!

Így előzzük meg a kellemetlen puffadást
A feldolgozott élelmiszerek és a túlzott cukorfogyasztás is szervesen részt vesznek a hasi puffadás kialakulásában is
Fotó: AFP/Science Photo Library/CPD/Science Phot/Cristina Pedrazzini

Először is, a szakértő azt tanácsolja, hogy hagyja ki a feldolgozott élelmiszereket és a cukrot. Kifejti, hogy a kellemetlen puffadás fő oka az iparilag feldolgozott élelmiszerek és a gyors szénhidrátok túlzott fogyasztása.

Másodszor, minimálisra kell csökkenteni a pékáruk és a tészta fogyasztását, ami gázképződést okozhat. Harmadszor, lassan és figyelmesen kell enni. A szakember emlékeztet arra, hogy a jóllakottság érzése 20 perccel étkezés után jelentkezik – adta hírül a sports.kz.

Végül James White azt javasolja, hogy óvatosan alkalmazzák az időszakos böjtöt. Ha túl sokat eszik este, miután hosszú ideig tartózkodott az ételtől, ez negatívan befolyásolhatja a belek állapotát. Jobb az étkezéseket egyenletesen elosztani a nap folyamán.

Kapcsolódó írásaink