Egészség

Gyümölcsök, melyek nem veszélyesek a cukorszintre

Ezeket lehet hozzáadni a cukorbetegek étrendjéhez

Ha 55 év alatt van, akkor a felesleges cukortól való félelem nélkül eheti ezeket a gyümölcsöket, azonban ha 70 év felett van, akkor jobb, ha nem vásárolja meg, írja a Sports.kz.

Gyümölcsök, melyek nem veszélyesek a cukorszintre
Képünk illusztráció
Fotó: Hemis via AFP/hemis.fr/Leroy Francis

Íme néhány gyümölcs, amelyek lassan növelik a cukorszintet, és nem veszélyesek:

Áfonya. Sok rostot tartalmaz, ami segíti a cukor feldolgozását. A bogyó jótékony hatással van az egész szervezetre is.

Avokádó. Szinte nem tartalmaz szénhidrátot, de sok egészséges zsírt igen.

Körte és alma. A legfontosabb róluk a héj, amely sok rostot tartalmaz.

Narancs és citrom. A citrusfélék nemcsak C-vitaminban gazdagok, de cukortartalmuk is alacsony.

Őszibarack és sárgabarack.

A banán, a szőlő, az ananász, a datolyaszilva és a dinnye nem tesz jót a cukorszintnek. Fogyasztásukat szigorúan korlátozni kell. De mindenképpen kerülje el a mangót, a fügét, az aszalt gyümölcsöket és a görögdinnyét.

Természetesen a diéták és korlátozások előtt feltétlenül konzultáljon orvosával.

Kapcsolódó írásaink