Egészség

Nem minden feldolgozott élelmiszer rossz

Ha okosan választunk, akár még fogyhatunk is velük

A feldolgozott élelmiszereket általában nem az egészséges életmóddal azonosítjuk, azonban vanak olyan ételek is, amelyek habár feldolgozottak, mégis megéri őket fogyasztani – írja a Health Line.

Nem minden feldolgozott élelmiszer rossz
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Daniel Reinhardt

Amikor a fogyás kerül szóba, a legtöbben a friss zöldségeket és gyümölcsöket emelik ki, azonban az úgynevezett feldolgozott élelmiszerek között is vannak olyanok, amelyek nem hogy nem károsak, még akár segíthetnek is a célunk elérésében.

Az egyik ilyen ételcsoport a proteinek, amelyek minőségét és tápértékét nem szokta befolyásolni a tartósítási folyamat. Érdemes lehet tehát a konzerv babok környékén nézelődni, hiszen ezek nem csak rendkívül gazdag proteinforrások, de viszonylag kevés adalék anyagot és sót tartalmaznak.

Szintén jó választásnak bizonyultak a konzerv halak, amik szintén gazdagok tápanyagokban a tartósítás pedig itt is frissen történik.

Nem minden feldolgozott étel ördögtől való tehát, azonban mindenképp érdemes különös figyelmet fordítani a termékek kiválasztásánál, hiszen sem a tápanyagtartalom, sem pedig a tartósítás módja nem mindegy.

Kapcsolódó írásaink