Egészség
Nem minden feldolgozott élelmiszer rossz
Ha okosan választunk, akár még fogyhatunk is velük

Amikor a fogyás kerül szóba, a legtöbben a friss zöldségeket és gyümölcsöket emelik ki, azonban az úgynevezett feldolgozott élelmiszerek között is vannak olyanok, amelyek nem hogy nem károsak, még akár segíthetnek is a célunk elérésében.
Az egyik ilyen ételcsoport a proteinek, amelyek minőségét és tápértékét nem szokta befolyásolni a tartósítási folyamat. Érdemes lehet tehát a konzerv babok környékén nézelődni, hiszen ezek nem csak rendkívül gazdag proteinforrások, de viszonylag kevés adalék anyagot és sót tartalmaznak.
Szintén jó választásnak bizonyultak a konzerv halak, amik szintén gazdagok tápanyagokban a tartósítás pedig itt is frissen történik.
Nem minden feldolgozott étel ördögtől való tehát, azonban mindenképp érdemes különös figyelmet fordítani a termékek kiválasztásánál, hiszen sem a tápanyagtartalom, sem pedig a tartósítás módja nem mindegy.