Egészség

Ezek a legkárosabb termékek 45 éves kor után

Az ilyen élelmiszerek rákot, cukorbetegséget, Alzheimer-kórt és más egészségügyi problémákat idézhetnek elő

A táplálkozási szakértő azt tanácsolta, hogy 45 éves kor után zárják ki a füstölt termékeket az étrendből.

Ezek a legkárosabb termékek 45 éves kor után
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A konzerveket, édességeket, valamint a füstölt termékeket, kolbászt, szalonnát és virslit veszélyes 45 év után fogyasztani – mondta a táplálkozási szakértő. Szerinte az ilyen élelmiszerek rákot, cukorbetegséget, Alzheimer-kórt és más egészségügyi problémákat idézhetnek elő.

„Azok az emberek, akik túlfogyasztják az édességeket, a korábban említett betegségek kialakulásának kockázatán kívül az úgynevezett cukorarcot is kialakítják. Ennek látható jelei a fakó arcszín, a pigmentáció, a vörös foltok, a duzzanat” – figyelmeztetett a szakember, írja a news.ru.

Arra is felszólított, hogy 45 éves kor után mondjanak le az alkoholtartalmú italokról. Az alkohol túlsúlygyarapodást okoz és károsítja a májműködést – emlékeztetett az orvos. A táplálkozási szakember azt is hozzátette, hogy minden bolti készítmény rendkívül káros, méghozzá minden életkorban, mivel rákkeltő anyagokat tartalmaznak.

Margarita Koroleva táplálkozási szakértő korábban elmondta, hogy még a természetes élelmiszerek is károsíthatják a szervezetet, például autoimmun pajzsmirigybetegséget és más szervek működési zavarát okozhatják. Emlékeztetett arra, hogy sok embernek intoleranciája van a tejtermékekkel és a tojással szemben.

Kapcsolódó írásaink