Egészség
Szakértők szerint ezek a legkárosabb húsfajták
Főtt és párolt formában jobban emésztődik

Marina Vaulina táplálkozási szakértő és gyógytornász szerint először is nem szabad visszaélni a finomságokkal. A feldolgozott hús kolbász és virsli formájában ipari termék, sok adalékanyaggal. A füstölt húsokat pedig ritkábban kellene fogyasztani, mert ugyanazokat a kémiai ízesítő adalékanyagokat használják hozzájuk.
Az emberi szervezet nehezen emészti meg a libazsírt, a zsíros kacsát, a bárányt és a sertéshúst. A vörös húsok kiválasztásakor kívánatos, hogy a legsoványabb darabokat vegyük. Hetente egy-két alkalommal fogyasztható. Máskor a diétás húsok a jobb választás – csirke-, pulyka- vagy nyúlhús – mondta az orvos az „Esti Moszkva” című kiadványban megjelent beszélgetésben.
Ami a főzési módokat illeti, a főtt és párolt hús jobban emésztődik, mint a sült hús.