Egészség
Megoldást jelenthet ez az olcsó zöldség az emésztési problémákra
A gasztroenterológusok szerint hatékonyan segít a székrekedés és a puffadás kezelésében

A cékla bétaint és rostokat tartalmaz, amelyek javítják az emésztést és normalizálják a bélműködést
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet
Tanulmányok igazolták, hogy a cékla bétaint tartalmaz, egy olyan anyagot, amely serkenti a gyomornedv termelését és javítja az emésztést. Különösen hasznos székrekedés esetén, mivel rostokban gazdag. Már napi 150-200 g főtt cékla segít a rendszeres széklet kialakításában és csökkenti a hasi puffadást.
A maximális előnyök elérése érdekében a táplálkozási szakemberek a cékla főtt vagy sült formában történő fogyasztását javasolják. Adhatjuk salátákhoz, vagy készíthetünk belőle friss gyümölcslevet, 1:1 arányban vízzel hígítva. Egy hét rendszeres használat után a legtöbben javulást észlelnek az emésztésben.