Egészség

Sokan rosszul eszik a pisztáciát

Remek nassolnivaló

Szinte minden diófélének kedvező hatása van a szív- és érrendszerre, az idegrendszerre, a látásra és az anyagcserére – mondja egy orvos, számol be a Sports.kz.

Sokan rosszul eszik a pisztáciát
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A pisztáciát sokan teljes értékű szuperélelmiszernek tartják, amelyet be kellene iktatni az étrendbe.

Az orvos szerint azonban a pisztáciát helyesen kell kiválasztani. Csak a sózatlan diófélék hasznosak. Jobb választás a natúr a pörkölt változat helyett.

Egy másik fontos pont a pisztácia mennyisége. Naponta körülbelül harminc grammot, azaz egy kis maréknyit fogyaszthatunk belőle – figyelmeztetett az orvos a PortoFranko című kiadványnak adott interjúban.

Kapcsolódó írásaink