Egészség
Le szabad fagyasztani az avokádót?
A fagyasztás ősi praktika, azonban nem minden étel esetében működik

Habár a fagyasztás az avokádó esetében is alkalmazható, azonban az íz, az állag és a vitamin tartalom is változhat a hatására, így érdemes kétszer is meggondolni. Amikor valamit lefagyasztunk, akkor a benne lévő víz kitágul, ez pedig az avokádó esetében is így van. Ennek megfelelően a kiolvasztás után a zöldség állaga sokkal nyálkásabbá válik. Ettől persze még fogyasztható marad, azonban inkább szószokba érdemes használni.
A másik probléma lehet a barnulás, ami egy természetes folyamat, hiszen ilyenkor az avokádó csak oxidálódik, azonban sok ember számára ilyenkor már nem éppen bizalomgerjesztő.
A vitaminok esetében érdemes tudni, hogy miután a fagyasztás a víz tartalomra is hatással van, így azoknak a vitaminoknak a mennyisége, amelyek vízben oldódnak – mint például a C vitamin – jelentősen csökkenhetnek.
Érdemes lehet tehát elkerülni az avokádó lefagyasztását, hiszen a friss zöldség és gyümölcs mindig jobb tápértékkel rendelkezik, mint fagyasztott társai.