Egészség

A táplálkozási szakértő felsorolja a vércukorszintet csökkentő élelmiszereket

Nem mindegy, mit eszünk

Egyes élelmiszerek kevésbé gyorsan emelik a vércukorszintet. Ez segít enyhíteni a vércukorszint-kiugrásokat Tara Collingwood M.S., okleveles táplálkozási szakértő szerint – számol be a Sports.kz a Ferra.ru-ra hivatkozva.

A táplálkozási szakértő felsorolja a vércukorszintet csökkentő élelmiszereket
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Csudai Sándor

Íme, mit ajánlott enni ebből a célból:

Leveles zöldségek. A spenót, a fodros kel, a mángold alacsony szénhidráttartalmúak és magas rosttartalmúak, ami segít a vércukorszint szabályozásában.

Bogyós gyümölcsök. A málna, az eper és az áfonya antioxidánsokat és rostokat tartalmaz. Lassítják a cukor felszívódását.

Diófélék és magvak. A dióból, mandulából, lenmagból és chia magból egészséges zsírokat és rostokat nyerhet.

Avokádó. Ezek a gyümölcsök egyszeresen telítetlen zsírokban és rostokban gazdagok.

Bab és lencse. Fehérjét és rostot tartalmaznak, amelyek lassítják a cukor felszívódását a véráramba.

Tojás. Lassítják az emésztést és megakadályozzák a vércukorszint kiugrását.

Fahéj. Ez a fűszer javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet étkezés után.

Kapcsolódó írásaink