Egészség

Gyümölcs, ami megölhetetlenné teszi a májat

Felgyorsítja a májsejtek regenerálódását

A máj egészségének megőrzése érdekében csak egy gyümölcsöt kell beiktatni a napi étrendbe. Az avokádóról van szó, amely tele van a szerv számára hasznos anyagokkal - számol be a Sports.kz.

Gyümölcs, ami megölhetetlenné teszi a májat
Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló élelmiszer
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Uli Deck

Elena Butenko gasztroenterológus hangsúlyozta, hogy az avokádó bátran nevezhető ideális terméknek a máj számára. Ez a gyümölcs pontosan azokkal az anyagokkal telített, amelyek a legpozitívabb hatással vannak erre a szervre - írja a Sports.kz.

A szakember megjegyezte, hogy az avokádó hatalmas mennyiségű vitamint, egyszeresen telítetlen zsírokat és antioxidánsokat tartalmaz. Ez utóbbiak maximálisan lelassítják a májat károsító folyamatokat, és segítik a felépülését. Ennek a gyümölcsnek az állandó fogyasztása nagymértékben felgyorsítja a májsejtek regenerálódását, ami gyakorlatilag halhatatlanná teszi, természetesen mindenféle patológiák vagy kívülről jövő negatív tényezők hiányában.

Hozzátette, hogy a gyümölcs a máj számára is hasznos, köszönhetően ugyanazoknak az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, amelyek megakadályozzák ennek a szervnek a pusztulását. A máj egészségének javítása érdekében az étrendbe is be lehet vonni, amely gazdag B-vitaminokban és hasznos rostokban, amelyek megkönnyítik az emésztést.

Hivatkozás: az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek reakcióba lépnek a szabad gyökökkel és semlegesítik azokat.

Kapcsolódó írásaink