Egészség
Ez az olcsó tejtermék csökkentheti a vastagbélrák kockázatát
Elég heti kétszer fogyasztani

A kutatók több mint 150 ezer ember adatait elemezték, akiket legalább három évtizeden át követtek. Azt találták, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak joghurtot, általában alacsonyabb volt a Bifidobacterium, a joghurtban található baktériumfaj pozitív proximális vastagbélrák aránya. A proximális vastagbélrákban szenvedő (a vastagbél jobb oldalán kialakuló) betegek túlélési eredményei jellemzően rosszabbak, mint a disztális vastagbélrákban szenvedő betegeké.
Tomotaka Ugai, a tanulmány társszerzője az NPR február 14-i cikkében elmondta, hogy úgy tűnik, a joghurt elősegíti a baktériumok egészséges egyensúlyát, ami segíti a bélrendszert erősnek és egészségesnek maradni, ami viszont segíthet csökkenteni a vastagbélrák kockázatát. Ugai, a Harvard Chan School epidemiológiai tanszékének munkatársa és a Brigham and Women's Hospital patológiai oktatója.